ako na to?

Ako na hovädziu sviečkovu?

Hovädzia sviečková je rez z vrchnej vrstvy praženice, ktorá sa skladá z dvoch vrstiev: najprv sú to bedrá (mäsitá časť), potom je to vrstva tuku, ktorá tvorí väčšinu jeho hrúbky. Pojem „ponuka“ označuje svoju textúru a chuť.

Slovo „špáradlo“ pochádza zo skutočnosti, že svalové vlákna z panenky majú na špičkách drobné zuby. Volajú sa špáradlá, pretože pripomínajú malé špáradlá.

Je to jeden z najlepších kusov hovädzieho mäsa, ktorý je k dispozícii, pokiaľ ide o mramorovanie, chuť a šťavnatosť. Často sa používa na sendviče alebo hamburgery. Existuje mnoho spôsobov, ako ju pripraviť: varenú, grilovanú, praženú alebo dokonca surovú!

Ako variť recept na hovädzej sviečkovej?

Ak chcete pripraviť recept na hovädziu sviečkovú, ktorý dobre chutí, musíte použiť vysoko kvalitné suroviny. Budete si musieť kúpiť najchudšie kusy hovädzieho mäsa, napríklad sviečkovicu alebo steaky. Čím vyšší je obsah tuku v týchto druhoch mäsa, tým lepšie. Možno budete chcieť pridať nejaké korenie a korenie podľa svojej preferencie.

Keď varíte hovädziu sviečkovicu, kľúčom je ju príliš nezahriať. Prehriatie môže spôsobiť vysušenie mäsa a zničenie chuti. Uistite sa, že váš oheň je najskôr horúci, potom ho zložte a zatvorte veko grilu alebo fajčiara. Mäso môžete tiež zabaliť do odolnej hliníkovej fólie pred vložením na gril, aby nevyschlo a získalo príjemnú údenú príchuť.

Ako variť steak recept?

Lahodný steak sa pripravuje jednoducho tak, aby bol jednoduchý. Na zlepšenie chuti nie je potrebné pridávať ďalšie prísady. Keď si kupujete mäso, pokúste sa, pokiaľ je to možné, použiť mäso z ekologického alebo trávy. Tieto chutia lepšie, pretože nie sú naplnené hormónmi a antibiotikami, ktoré škodia telu. Ak máte peniaze navyše, kupujte tieto druhy mäsa, aby ste získali lepšie zdravotné účinky a zároveň získali vynikajúcu chuť.

Na prípravu vášho mäsa je dobré ho zabaliť do alobalu skôr, ako ho položíte na gril. To udrží šťavu a prispeje k tomu, aby bola jemnejšia. Na dochutenie mäsa je tiež dobré použiť marinádu alebo trieť nasucho. V tejto zmesi nechajte svoj steak pred varením niekoľko hodín odležať, aby sa maximalizovala chuť.

Čas varenia sa dá zvyčajne určiť pomocou teplomeru na mäso. Pri varení steaku ho chcete sňať okolo strednej úrovne. Ak máte radi svoje mäso dobre hotové, pred konzumáciou ho povarte o niečo dlhšie.
Pokiaľ ide o samotné varenie mäsa na grile, chcete použiť nižšiu teplotu, ako by ste bežne robili pri iných druhoch mäsa. Vysoký ohrev nie je dobrý pre steak a zničí chuť a textúru. Mali by ste ho variť pri približne strednej teplote.

Svoje mäso musíte tiež podliať zmesou oleja a masla, aby ste mu dodali extra chuť a zabránili jeho vysušeniu. Počas varenia steak často otáčajte, aby sa varil rovnomerne zo všetkých strán.