Zloženie:
- 1 lb mleté skľučovadlo alebo steak zo sviečkovice (alebo 1/2 libry vykosteného bravčového zadku)
- 4 šálky vody
- 3 šálky kuracieho vývaru
- 1 šálka suchého bieleho vína
- Soľ a korenie podľa chuti
Ako na to?
Vodu privedieme do varu vo veľkom hrnci na vysoký oheň. Pridajte mäso a povarte ho, kým už nebude vo vnútri ružové. Z panvice vypustite prebytočný tuk a odstavte ho. Do vášho pomalého hrnca vložte všetky ostatné prísady, okrem mäsa. Varte pri nízkej teplote 6 hodín alebo pri vysokej teplote 4 hodiny. Vyberte hovädzie mäso z hrnca a nastrúhajte ho dvoma vidličkami alebo nakrájajte malé kúsky nožom, aby sa pri varení v horúcej tekutine nespálili! Podávame so zemiakovou kašou, zelenými fazuľkami, kukuricou a omáčkou.
Komentáre:
Recept je dostatočný na 2 jedlá. Väčšinou vyrobím jednu polovicu receptu a zvyšok zamrazím v jednotlivých mraziacich vreckách. Keď som pripravený jesť, jednoducho ich vyskočím z ich plastového vreca a do môjho pomalého hrnca. Aj oni zohrievajú veľmi dobre!
Páči sa mi, aké ľahké to bolo dať dokopy. Nevyžaduje veľa času načas a ponecháva hrniec plný ďalších vecí. Použil som praženicu, pretože to som mal, ale fungovalo by to aj s bravčovým plieckom alebo pečienkou na zadok. Mäso je také jemné, že sa pri nastrúhaní iba rozpadne. Jedná sa o pekný recept typu „nastav to a zabudni“, do ktorého nemusíte pridávať žiadne ďalšie prísady. Zemiaky po uvarení skutočne nasiaknu všetku tekutinu a príchuť a pripravia chutné jedlo.
Na varenie vždy používam suché červené víno a nie vždy vypijem zvyšok fľaše. Zistil som, že varenie s ním je rovnako dobré ako jeho pitie … možno ešte lepšie! Bolo by to tiež vynikajúce mraziace jedlo. Len sa pripravte na krok 3 a zamrazte vo veľkom vrecku na zips. Pred dokončením krokov 7 a 8 úplne rozmrazte v chladničke.
Pomalý sporák Červené víno Hovädzí guláš s tvarohovými zemiakmi (hrniec)
