ako na to?

Ako na chlieb z mrkvy? Zdravá alternatíva k bielemu chlebu?

Je čas prestať jesť biely chlieb! Prečo to pokračujeme v jedení, keď je vonku toľko ďalších možností? No, ak ste ako ja, potom ste pravdepodobne hľadali zdravšiu alternatívu k vášmu starému obľúbenému bielemu chlebu. Myslím tým, čo je na tom zlé? Je to príliš tvrdé alebo príliš mäkké? Stúpa príliš veľa alebo málo? Potrebujete pridať cukor alebo soľ? A čo všetky tie konzervanty? Sú vôbec potrebné?

No, som tu, aby som vám povedal, že v skutočnosti existuje veľa dobrých alternatív. Musíte len vedieť, kde hľadať. A neboj sa; Postarám sa, aby žiaden z nich neobsahoval žiadne umelé prísady!

Tak poďme na to …

Najlepší recept na chlieb s mrkvou

Bez ohľadu na to, ako veľmi si môžete obľúbiť žiarivé farby na mrkve, nie je nič horšie, ako sa od nich škaredo spáliť. Takže ak sa chcete vyhnúť popáleniu, nepoužívajte tieto farby vo svojich receptoch na chlieb s mrkvovým koláčom. (Je mi ľúto, ale nemôžem povedať nič iné, iba toto)

Tu je niekoľko skvelých receptov, ktoré používajú iba prírodnú zafarbenú múku:

Nie je nič také ľahké ako tento recept a vždy to dopadne výborne. Jedinou ťažkou vecou tohto receptu je snaha nejesť to všetko skôr, ako vychladne! Začnime.

Čo budete potrebovať:

  • 2 šálky najemno nastrúhanej mrkvy (na strúhanie môžete použiť strúhadlo na syr)
  • 1 šálka rastlinného oleja
  • 4 veľké vajcia (oddelené)
  • 1 šálka bieleho cukru
  • 2 šálky univerzálnej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1 čajová lyžička mletého zázvoru
  • ¼ čajová lyžička mletého muškátového orieška (možno budete chcieť niečo navyše)
  • Voliteľné: 1 šálka nakrájaných pekanových orechov alebo 1 šálka hrozienok
  • (Tieto môžete vynechať, ak chcete)

Čo musíte urobiť:

Zapnite rúru a nastavte ju na 350 stupňov Fahrenheita. (Ak používate Celzia, otočte ju na 180 stupňov Celzia.) Zatiaľ čo čakáte na zahriatie, môžete začať zhromažďovať všetky prísady a nástroje, ktoré budete potrebovať.

Najskôr vymastite veľký bochník. Môžete na to použiť trochu masla alebo môžete použiť sprej na varenie. Ďalej mrkvu ošúpte a nastrúhajte. Keď ich máte nastrúhané, vložte ich do sitka a stlačte na ne ďalšou miskou, aby ste dostali všetku prebytočnú vodu von.

V samostatnej miske vyšľaháme sneh z bielkov, kým z nich nebudú jemné vrcholy. (Keď pomaly metličku zdvihnete, z bielkov by mali tvoriť vrcholy, ktoré spadnú. Ak sa tak nestane, šľahajte ďalej.)

V ďalšej veľkej miske zmiešajte spolu olej a žĺtky. Pomaly ich pár minút miešajte metličkou alebo vidličkou. (Uistite sa, že miska je dostatočne veľká na to, aby ste do nej mohli neskôr pridať všetky ostatné ingrediencie.) Akonáhle je hotové, pridajte doň cukor a miešajte všetko dokopy.

Pridajte všetky svoje preosiate mrkvy a všetko spolu premiešajte. (Uistite sa, že ste misku na mrkvu vyškrabali, aby vám neunikli kúsky cukru alebo mrkvy.)

Pridajte svoju múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu, zázvor a muškátový oriešok a všetko spolu premiešajte. (Nezabudnite zoškrabať boky misy, aby ste dostali všetko) Nakoniec pridajte svoje nakrájané pekanové orechy alebo hrozienka a všetko ešte naposledy premiešajte.

Teraz je čas pripraviť si rúru. Chcete ho zohriať, aby sa chlieb po vložení začal pripravovať čo najrýchlejšie. Keď ste pripravení, opatrne vyberte formu na bochníky a nalejte do nej zmes mrkvového koláča.

Vložte ho do stredu predhriatej rúry a nastavte časovač na jednu hodinu. Raz za čas pomocou noža skontrolujte, či je hotový. Nôž by mal vyjsť čistý. Ak to urobí skôr, ako vyprší jedna hodina, vyberte ju. (Nerobte si starosti, ak jej vrchná časť vyzerá trochu nedostatočne tepelne upravená. Neskôr bude v rúre pôsobiť 3 až 5 minút, aby bola hnedá a chrumkavá, takže si nerobte starosti, ak je stred stále trochu mäkký.)