ako na to?

Ako na burger sa sekanou?

Burger s sekanou je jedným z najobľúbenejších receptov medzi nízkosacharidovými diétami. Spravidla sa vyrábajú z mletého hovädzieho alebo morčacieho mäsa a potom sa varia na panvici, až kým nezmäknú. Tieto hamburgery sú vynikajúce, pretože chutia ako skutočné hamburgery, ale bez všetkých sacharidov. Môžete si ich vyrobiť sami doma, alebo kúpiť hotové z obchodu.

Existuje mnoho rôznych spôsobov, ako pripraviť hamburgery s sekanou, ale ja ich vždy radšej namiesto vyprážania ugrilujem. Sú ľahšie na zjedenie a menej chaotické ako vyprážané. Ak nemáte poruke grilovačku, existuje ďalší spôsob, ako si pochutnať na grilovaných hamburgeroch z sekanej – stačí ju hodiť do rúry!

Ak si chcete pripraviť svoje vlastné grilované hamburgery, urobte to takto. Najskôr mi dovoľte povedať, že tieto hamburgery s sekanou sú nielen vynikajúce, ale aj veľmi ľahko sa vyrábajú. Tu je to, čo potrebujete, aby ste mohli začať.

  • 1 ½ libry chudého mletého hovädzieho mäsa (môžete použiť aj mletú morku)
  • 1 vajce
  • ½ malej cibule nakrájanej nadrobno
  • 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
  • ¾ šálky strúhanky zo sušeného chleba (môžete tiež použiť drvené krekry)
  • 2 lyžice hnedej horčice (postačí akýkoľvek typ)
  • ¾ lyžičky čili prášku
  • ¾ lyžičky soli
  • Sp ČL čierneho mletého korenia
  • 2 lyžice rastlinného oleja

Pre tento recept musíte začať predhriatím rúry na 375 stupňov Fahrenheita. Akonáhle rúra dosiahne teplotu, môžete začať spájať svoje suroviny. Do väčšej misy pridáme mleté ​​hovädzie mäso, vajce, nakrájanú cibuľu, cesnak, strúhanku, hnedú horčicu, čili prášok, soľ a korenie. Akonáhle sú všetky ingrediencie v miske, použite ruky na to, aby ste všetko spolu prešľahali. Chcete sa ubezpečiť, že je všetko zmiešané naozaj dobre, takže si možno budete musieť špiniť ruky!

Vezmite zmes a rozdeľte ju na 6 rovnakých častí. Pomocou rúk formujte každú časť zmesi na placku hrubú asi palca. Snažte sa, aby boli čo najviac rovnaké.

Cesto položte na tanier a vložte do chladničky, kým budete pripravovať gril.

Varenie karbanátkového karbanátku

Vezmite rastlinný olej a pomocou vatovanej papierovej vreckovky ho rovnomerne rozložte po grile. Ak chcete, môžete tiež použiť rozprašovač. Karbanátky poukladajte na gril a povarte ich asi 5 až 6 minút z každej strany alebo dovtedy, kým nebudú uvarené úplne. Môžete skontrolovať, či sú mäsové chleby hotové, tak, že ich nakrájate a uistíte sa, že stred už nie je ružový.

Akonáhle sú mäsové bochníky uvarené, vyberte ich z grilu a pred podávaním ich nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

Aj keď tieto ďalšie ingrediencie určite zvýraznia chuť hamburgeru, nezabudnite, že ich pridáte iba zopár, pretože príliš veľa doplnkov vám uberie na celkovej chuti sekanej.

Niekedy je ťažké vymyslieť strany, ktoré vám budú slúžiť k vašim hamburgerom z sekanej. Dobrá vec je, že je k dispozícii toľko možností. Tu je niekoľko návrhov, ktoré vám pomôžu začať:

Ak vám zostala zemiaková kaša z včerajšej večere, urobia vynikajúci pár s vašimi mäsovými bochníkmi. Sladké zemiaky tiež dobre fungujú. Ak však chcete niečo viac v lete, vyskúšajte veľkú misku s čerstvým hráškom.
Môžete tiež ísť von a pripraviť si nejaké makaróny a syr, ktoré sa dajú k mäsovým koláčom. Veľká misa s maslovými rezancami bude skvelým doplnkom vašej večere, najmä ak je vonku na studenej strane. Ak však nie je príliš teplo, mohli by ste makaróny a syr kedykoľvek podať v miske na chlieb.

Môžete si tiež pripraviť veľkú misu šalátu. Je to dokonalý partner pre každé jedlo z grilu, pretože čistí chuťové bunky a dáva vám niečo čerstvé na zjedenie.

Zamierte do jedného z nich a čoskoro si uvedomíte, že je to úžasné jedlo kedykoľvek počas roka!

Sekaná bola vždy jedným z tých jedál, ktoré ste buď milovali, alebo nenávideli. Tí, ktorí to neznášali, by už pri obyčajnej zmienke o jedle ohrnuli nos.