ako na to?

Ako jesť Tamales: Sprievodca pre začiatočníkov

Prvá vec, ktorú musíte vedieť, je, že tamales nie sú iba mexické jedlá. Sú regionálnym jedlom od Mexico City po Michoacán. Možno ste už počuli, že sa vyrábajú z bravčového alebo hovädzieho mäsa, ale dajú sa pripraviť z akéhokoľvek druhu mäsa. (Samozrejme, záleží to na vašom regióne.)

Tamarindové listy sa používajú na dochutenie tamales. V Mexiku sa pestuje veľa rôznych druhov tamarindov. V Oaxace sú listy tmavozelené a používajú sa na dochutenie čiernych fazúľ. U Guerrera sú listy trochu menšie a používajú sa na dochutenie masy. V Chiapase sa listy používajú na rybích tacos. Zoznam pokračuje ďalej a ďalej. Dokonca zistíte, že niektorí sa rozhodnú listy vôbec nepoužívať.

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je nájsť masa. Masa je cesto, ktoré drží všetky ingrediencie pohromade. Ďalším krokom je výber toho, aký druh mäsa chcete mať zo svojich tamales. Mäso sa môže pohybovať od hovädzieho cez bravčové až po kuracie až po niečo iné. Veľmi záleží na vašom vkuse. Po výbere mäsa môžete pridať zeleninu alebo bylinky. Ako vidíte, výroba tamales je veľmi jednoduchá. Musíte len uvariť plnku a pripraviť cesto. Tamales sú niektoré z najjednoduchších vecí na varenie. Jedinou tvrdou časťou je proces balenia.

Ako jesť Tamales: Sprievodca pre začiatočníkov

V tejto príručke vás prevedieme procesom výroby vlastných tamales. Dáme vám základný recept a prevedieme vás celým procesom. Samozrejme, ak chcete byť kreatívni, môžete vyskúšať rôzne druhy mäsa alebo zeleniny, ktoré si môžete dať do plnky.

Tamales majú rôzne tvary a veľkosti. Niektoré sa vyrábajú iba z mäsa, iné sa vyrábajú iba z ovocia alebo zeleniny a niektoré sú kombináciou všetkého možného. V Mexiku sa tamales jedia kedykoľvek počas dňa. Preto je dôležité vedieť, ako ich vyrobiť.

Výroba tamales sa môže zdať ťažká, ale je to v skutočnosti veľmi jednoduché. Musíte len uvariť plnku a vypracovať cesto. Potom to už len zabalíte do kukuričných šupiek alebo banánových listov a máte to! Tamales ste si vytvorili úplne sami!

V Mexiku sú tamales tradičné vianočné jedlá. Ale každý región má svoj vlastný spôsob, ako ich vyrobiť. Napríklad v Oaxace sú tamales plnené kuracím mäsom, tekvicovými semiačkami, červeným a zeleným Chile. Na polostrove Yucatán sú tamales plnené nastrúhaným bravčovým mäsom a suchým syrom. V Durangu sú plné takmer všetkého, na čo si spomeniete!

V tejto príručke vás naučíme, ako pripraviť najbežnejší typ tamales: od spoločnosti Veracruz. V tomto regióne sú naplnené nastrúhanou papájou, bravčovým mäsom a čile. Nerobte si starosti, ak nenájdete papáju. Tamales môžete naplniť čímkoľvek chcete!

Tamales sú vynikajúce kedykoľvek počas dňa. Na raňajky sa jedia s horúcou čokoládou. Na obed sa jedia s miskou frijoles charros (druh fazule). A na večeru … no, dostanete nápad.

Tamales sa dajú pripraviť z rôznych druhov cesta a rôznych druhov plnky. Tento tamale recept sa nazýva „de Olla“, čo znamená „z hrnca“. V tomto recepte sa náplň a cesto varia osobitne a potom sa spolu zabalia.

To, čo robí tamales tak populárnym, je bohatá história, ktorá sa za nimi skrýva. Každá rodina má svoj vlastný recept na tamale a svoj vlastný spôsob výroby. Tamales sú tu už celé storočia a s najväčšou pravdepodobnosťou budú aj oveľa viac.

Tento recept na tamale pochádza zo štátu Veracruz, kde sa koná zvláštna slávnosť na počesť tamalesa. Každý rok sa koná Tamalský festival, ktorý sa koná 7. decembra. Je to spôsob oslavy histórie a kultúry, ktorá sa skrýva za tamales. Samozrejme, tento recept je v porovnaní s ostatnými úplne základný. Je to len na úvod!

Tento recept tamale je skutočne dosť jednoduchý. Po ich príprave môžete vyskúšať zložitejšie recepty. Pre tento recept budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

„“

5 šálok masa (cesto z kukuričnej múky)

1 1/2 lb bravčového mäsa

1/2 šálky papriky

2 šálky kuracieho vývaru

3 oz zeleninového tuku

1 lyžica soli

2 šálky teplej vody

32 sušených kukuričných šupiek

Zeleninové skratky na podnos

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je pripraviť masa. Toto je kukuričné ​​cesto, ktoré tvorí tamales.

Na prípravu masy zmiešajte vo veľkej miske 1 šálku kukuričnej múky, 1/2 lyžičky soli a 2 šálky teplej vody. Cesto miesime, kým pramene ľahko neodídu. Potom pokračujte v pridávaní 1/2 šálky kukuričnej múky naraz, kým sa nepoužijú všetky 2 1/2 libry. Vďaka tomu bude cesto menej lepivé a ľahšie sa bude vaľkať.

Cesto miesime asi päť minút, akonáhle bude hladké, na chvíľu ho odložíme. Pridajte zeleninový tuk k zvyšným kukuričným šupkám a tiež ho odstavte.

Bravčové mäso nakrájajte na malé kúsky. Vezmite veľkú panvicu a pridajte bravčové mäso a papriku. Varíme, kým bravčové mäso nezačne hnednúť, potom pridáme 2 šálky kuracieho vývaru. Po uvarení asi 15 minút pridáme soľ.

Keď je masa dostatočne chladná na to, aby ste ju zvládli, vezmite z nej malý kúsok a vytvarujte ju do gule. Pokračujte v tom, kým nezostane okolo 15 malých guľôčok cesta.

Vezmite prvú kukuričnú šupku a natierajte na ňu tenkú vrstvu zeleninového tuku. Potom položte plevy plocho na pracovnú plochu úzkym koncom k sebe. Pridajte lyžicu masa cesta do stredu šupky a rovnomerne ho rozložte do riadku hrubého asi 1/2 palca.

Pridajte vrstvu bravčového mäsa a potom zakryte ďalšou lyžicou masa cesta. Pokračujte v tom, kým nespotrebujete všetko cesto na bravčové mäso a masa. Uistite sa, že posledná vrstva je masa cesto a že je rozotreté až po okraje.

Široký koniec šupky preložte cez plnku a potom preložte po stranách. Pokračujte v skladaní, kým nevytvoríte pevný obal. Potom ho zviažte kúskom pekárskeho špagátu. Uistite sa, že to robíte pevne, aby plnka počas varenia nevytiekla.

Tamales dajte do parníka a povarte ich asi 1 hodinu a 10 minút. V polovici varenia prilejte na spodok parného hrnca viac vody.

Akonáhle sú hotové, vyberte ich z parného hrnca a nechajte ich vychladnúť na izbovú teplotu. Potom ich ihneď naservírujte alebo zmrazte na neskôr!
Práve ste vytvorili tamales! Tento recept tamale je možné upraviť mnohými rôznymi spôsobmi. Môžete skúsiť pridať rôzne koreniny alebo dokonca rôzne druhy mäsa a zeleniny. Zbláznite sa do toho! Len nezabudnite sledovať, koľko z každej ingrediencie použijete, aby ste mohli v prípade potreby recept prepísať.