Jedlo

Ako jesť plnené papriky: Sprievodca pre začiatočníkov

Plnená paprika je jedným z najobľúbenejších jedál v Amerike. Bežne sa jedia na Deň vďakyvzdania a na Vianoce. Existuje veľa rôznych druhov plnených paprík, ale všetky majú jednu spoločnú vlastnosť – sú plnené mäsom alebo syrom! Možno si myslíte, že plnenie papriky je ako niečo vložiť do inej veci, ale nie je to také jednoduché.

Existuje niekoľko druhov plnených paprík a každý druh sa od toho druhého mierne líši. Niektoré obsahujú zeleninu (napríklad mrkvu), zatiaľ čo iné nie (napríklad zemiaky). A niektoré majú vo vnútri omáčky, napríklad čili omáčku alebo pesto. Všetky tieto veci robia rozdiel, keď jete plnené korenie!

Aký je najlepší spôsob jesť plnené korenie? To závisí od vašich chuťových pohárikov a osobných preferencií. Tu je niekoľko rád, ako začať:

Najlepší spôsob, ako jesť plnené papriky s ryžou a mozzarellou

Ak chcete vyskúšať nový druh plneného korenia, vyskúšajte tento recept. Zahŕňa ryžu aj mozzarellu. Kombinácia ryže a mozzarelly je vynikajúca, takže je ideálna na zdieľanie s priateľmi!

Zloženie pre štyri osoby:

4 zelené papriky

1 šálka varenej ryže

1 šálka nastrúhanej Mozzarelly

1 nasekanú mrkvu

2 nakrájané paradajky

½ šálky vody

½ lyžičky soli a čierneho korenia

Z papriky by ste mali odrezať vrcholy, vo vnútri odstrániť jadierka a nakrájať ich na malé kocky. Pred vložením do panvice ich nezabudnite umyť. Ďalej nakrájajte mrkvu a paradajky a pridajte ich na panvicu. Potom dolejte vodu a zapnite oheň na strednú teplotu. Všetko necháme dusiť, kým sa tekutina neodparí. Pridáme uvarenú ryžu a opäť necháme dusiť. Keď je ryža rozohriata, odstavte ju a pridajte syr mozzarella. Miešajte, kým sa všetko nerozpustí a syr dokonca trochu nezhnednite. Potom nalejte náplň do škrupín papriky. Nechajte ich vychladnúť a užívajte si!

Plnená zelená paprika s hovädzím mäsom a ryžou

Keď si spomeniete na plnené papriky, to je to, čo si myslí väčšina ľudí. Je to jednoduché, klasické jedlo, na ktorom si každý pochutí. Podávame s trochou masla a chlebom a prílohou na dochutenie.

Zloženie pre štyri osoby:

4 zelené papriky

1 lb mletého hovädzieho mäsa

½ šálky varenej ryže

1 nasekanú mrkvu

1 nakrájanú cibuľu

1 plechovka nakrájaných paradajok s džúsom (veľkosť 14,5 unce)

2 lyžičky čili prášku a každé čierne korenie

Mali by ste začať s opečením mletého hovädzieho mäsa na veľkej panvici na strednom ohni. Keď je to skoro hotové, pridajte do panvice cibuľu a mrkvu a pokračujte vo varení, kým nie je všetko hnedé. Ďalej vypustite väčšinu tuku a potom pridajte paradajky a korenie. Všetko spolu necháme dusiť asi päť minút. Počas varenia plnky odrežeme z papriky topy a odstránime semiačka. Potom papriky naplňte hovädzou zmesou a vložte ich do nádoby vhodnej na pečenie. Misku prikryjeme alobalom a dáme ich piecť do rúry na 350 stupňov Fahrenheita asi na hodinu. Keď sú papriky uvarené, nalejte na ne lyžičkou časť tekutiny a dajte si!

Jednoduché plnené zelené papriky s mozzarellou

Toto je jednoduchý a bezproblémový spôsob, ako si vychutnať plnené zelené papriky. Ak máte radi veci trochu pikantné, môžete do tohto receptu pridať nejaké čili vločky.

Zloženie pre štyri osoby:

4 zelené papriky

1 šálka strúhanej mozzarelly

½ šálky varenej ryže
Mali by ste začať rezaním vrcholov papriky, odstránením jadierok a nakrájaním na malé kúsky. Ďalej dajte na sporák na stredný oheň veľkú panvicu a pridajte do nej nasekané kúsky zelenej papriky. Nechajte ich variť asi päť minút, kým nezačne mäknúť. Po dokončení varenia pridajte nastrúhanú mozzarellu a ryžu. Miešajte, kým sa všetko rovnomerne nespojí, a vypnite oheň. Vložte náplň do škrupín papriky a potom ich vložte do misky vhodnej na pečenie. Misku zakryte alobalom a vložte ju na asi dvadsať minút do rúry na 350 stupňov Fahrenheita. Vyberte misku z rúry, odstráňte fóliu a užívajte si!

Toto je iba ukážka z plnených receptov zeleného korenia, ktoré môžete pripraviť. Je ich oveľa viac a stále pribúdajú nové. Môžete tiež experimentovať s vlastnými pridaním rôznych prísad do nich, výmenou korenia atď. Užite si to!