ako na to?

Ako dlho sa varí kuracie mäso?

Čas varenia kurčaťa závisí od mnohých faktorov, ako je teplota varenia, druh mäsa, veľkosť a počet kusov kuracieho mäsa atď. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov je lepšie začať s kvalitným kúskom hydiny. Môžete mať rôzne názory na to, ako dlho sa kuracie mäso varí, v závislosti od vašich osobných preferencií. Existuje niekoľko spôsobov varenia kuracieho mäsa. Niekto uprednostňuje varenie alebo parenie svojho kurčaťa, zatiaľ čo iní radšej grilovanie. Ak sa chcete dozvedieť viac o metóde varenia, tu je niekoľko zdrojov:

Metóda varu

Metóda varu spočíva v tom, že sa kuracie kúsky vložia do vody a dusia sa, až kým nedosiahnu požadovanú jemnosť. Varené kurčatá majú nielen lepšiu chuť, ale aj dlhšiu trvanlivosť ako varené inými spôsobmi, ako je grilovanie alebo pečenie.

Metóda grilovania

Grilovaná metóda zahŕňa varenie kurčaťa na vysokom ohni, kým nedosiahne požadovanú jemnosť. Grilované kurčatá majú tendenciu byť chutnejšie ako varené. Tiež majú tendenciu dlhšie sa držať. S oboma metódami však súvisia nevýhody, konkrétne to, že trvajú dlhšie a vyžadujú viac zručnosti zo strany kuchára v porovnaní s varením alebo parením.

Pečenie

Pečenie je varenie kurčaťa v rúre. Hlavnou výhodou tejto metódy je, že sa dá robiť s menšou pozornosťou ako varením alebo grilovaním. Nevýhody sú také, že mäso môže byť vysušené, pokiaľ nie je správne servírované, a môže spôsobiť suchú chuť, ak nie je dostatočne dlho uvarené.

Varenie v pare

Jedná sa o umiestnenie kuracích kúskov na stojan nad vriacou vodou. Para pomáha pri varení a udržovaní vlhkosti mäsa. To je medzi ostatnými dvoma možnosťami, pokiaľ ide o potrebnú pozornosť a čas.

Ďalšie úvahy

Existuje niekoľko faktorov, ktoré môžu určiť, ako dlho sa kuracie mäso varí. Tie obsahujú:

Veľkosť – Menšie vtáky sa uvaria rýchlejšie ako väčšie. Stehná a nohy budú trvať dlhšie ako menšie krídla a tenšie kosti ako krky. Najlepšie je kurča pred varením nakrájať na kúsky, aby sa všetky kúsky robili zhruba v rovnakom čase.

Vek – Čerstvé kurča bude trvať menej času na varenie ako také, ktoré nie je také čerstvé. Najlepšie je kurča kúpiť v deň, keď ho chcete uvariť, a pokiaľ je to možné, zabite ho aj sami.

Teplota varenia – Vyššia teplota varenia spôsobí rýchlejší čas varenia.

Krájanie na kúsky – Nakrájanie kuracieho mäsa na menšie kúsky zväčšuje povrch a má za následok rýchlejší čas prípravy.

Vykostené alebo nevykostené – Vykostené kuracie mäso sa varí rýchlejšie ako kosti.

Tuk a koža – Kuracie mäso s tukom a pokožkou bude trvať dlhšie, než sa pripravia štíhlejšie kúsky.

Príprava – Kusy by sa mali pripraviť odstránením prebytočného tuku a pokožky. Uistite sa, že sú kúsky rovnomerne a rovnomerne rozrezané, aby sa rovnomerne pripravili.

Správne skladovanie – Kuracie mäso začne strácať chuť, akonáhle je zabité. Pre najlepšiu chuť by malo byť kurča uložené v najchladnejšej časti vašej chladničky a použité do jedného dňa od jeho zabitia.