ako na to?

Ako čeliť príliš veľkému množstvu korenia v omáčke

Problém s príliš veľkým množstvom korenia v omáčke spočíva v tom, že vaše jedlo je chuťové a nezaujímavé. Ak ste si nevšimli, väčšinou keď jete mäso alebo ryby, chutí lepšie, ak je do jedla pridané nejaké korenie. Napríklad, ak do jedla pridáte trochu škorice alebo muškátového orieška, potom všetko ostatné lepšie chutí. Ak však do svojej omáčky pridáte príliš veľa korenia, zničí to chuť vášho pokrmu.

Aby ste sa vyhli nevýraznému kari alebo kuraciemu tikka masala, musíte sa naučiť, ako v omáčke zvrátiť príliš veľa korenia. Tu sú tri spôsoby:

1) V recepte môžete použiť menej soli. Soľ je potrebná na to, aby sa proteíny nezlepili a aby sa zabezpečilo, že všetky príchute budú dobre zmiešané. Ak použijete menej soli, potom sa molekuly bielkovín ľahšie spoja a nezostanú tak dlho oddelené. Preto varia rýchlejšie a sú jemné.

2) V recepte môžete namiesto vody pridať citrónovú šťavu. Citrónová šťava pomáha udržiavať bielkoviny oddelené, aby sa toľko nezlepili a tým pádom sa rýchlejšie uvarili.

3) Namiesto zelených chilli papričiek (ktoré majú pikantnú chuť) môžete pridať zázvorovú pastu.

Teraz sme vysvetlili tri spôsoby, ako pôsobiť proti príliš veľkému množstvu korenia v omáčke. Ak ste dobrý kuchár, budete vedieť, ako opraviť príliš veľa korenia v omáčke bez toho, aby ste misku zničili.

Ako zvrátiť príliš veľa korenia v polievke
Príliš veľa korenia v polievke môže pokaziť to, čo by inak bolo chutné jedlo. Našťastie existuje niekoľko spôsobov, ako tomu čeliť.

1) Namiesto červených čili vločiek môžete použiť paprikový prášok. Aj keď paprika nie je taká intenzívna ako červené čili vločky, stále poskytuje príjemnú chuť.

2) Do polievky môžete pridať trochu kokosového mlieka. To pomáha zmierniť pikantnosť ostatných zložiek.

3) Tesne pred podávaním môžete na vrch polievky pridať strúhaný syr. Strúhaný syr má tendenciu zmierňovať pikantnosť.

Teraz sme videli tri spôsoby, ako zvrátiť príliš veľa korenia v polievke. Ak ste dobrý kuchár, potom budete vedieť, ako opraviť príliš veľa korenia v polievke bez toho, aby ste misku zničili.
Ako čeliť príliš veľkému množstvu čierneho korenia v polievke
Čierne korenie nie je v skutočnosti pikantné. Má len veľmi výraznú chuť, ktorá zakrýva pikantnosť ostatných ingrediencií. Z tohto dôvodu sa v mnohých receptoch používa ako prostriedok na zlepšenie ich chuti. Avšak použitie príliš veľkého množstva čierneho korenia môže úplne zničiť chuť vášho jedla. Ako napraviť príliš veľa čierneho korenia v polievke sa dozvieme v tejto časti článku.
Bez toho, aby sme už strácali čas, sa začneme učiť, ako zvrátiť príliš veľa čierneho korenia v polievke.
1) Vo svojom receptúre môžete namiesto čierneho korenia použiť paradajkovú pastu. Paradajková pasta má veľa prírodných cukrov a zmierňuje pikantnosť ostatných ingrediencií.
2) Vo svojom recepte môžete namiesto čierneho korenia pridať zelený hrášok. Zelený hrášok má tiež sladkú chuť, ktorá pomáha vyrovnať sa s pikantnosťou ostatných prísad v polievke.
3) Vo svojom recepte môžete namiesto čierneho korenia pridať rozmarín. Rozmarín má príjemnú vôňu, ktorá zmierňuje pikantnosť ostatných prísad v polievke.
4) Vo svojom recepte môžete namiesto čierneho korenia pridať koriandro. Cilantro má veľmi jemnú príchuť, ktorá pomáha zmierniť pikantnosť ostatných prísad.
Teraz sme videli štyri spôsoby, ako zvrátiť príliš veľa čierneho korenia v polievke. Ak ste dobrý kuchár, potom budete vedieť, ako opraviť príliš veľa čierneho korenia v polievke bez toho, aby ste misku zničili.
Vyššie uvedené príklady by vám mali poskytnúť základné informácie o tom, ako odolávať nadmernému množstvu akejkoľvek zložky v recepte. Ako už bolo spomenuté, tieto pravidlá sa nevzťahujú na všetky recepty. Pri praktizovaní stále väčšieho množstva kuchýň sa budete musieť poučiť zo skúseností.