ako na to?

5 potravín, ktorým sa treba vyhnúť, ak máte artritídu (a 5, ktoré by mohli pomôcť)

  1. Červené mäso

Červené mäso obsahuje vysoké množstvo nasýtených tukov a cholesterolu, ktoré spôsobujú zápal a stuhnutie krvných ciev, čo vedie k bolestiam a stuhnutiu kĺbov. Červené mäso tiež spôsobuje zrážanie krvi, čo vedie k opuchu kĺbových tkanív. Takže nie je prekvapujúce, že červené mäso spôsobuje artritídu.

  1. Mliečne výrobky

Mliečne výrobky obsahujú kazeín, čo je bielkovina nachádzajúca sa v mlieku. Kazeín spôsobuje množenie baktérií a kvasiniek vo vašom čreve, čo môže viesť k zápche a hnačkám. Tieto typy problémov pribúdajú s vekom, pretože tieto druhy baktérií rastú lepšie pri teplejších teplotách ako pri chladnejších. Mlieko tiež obsahuje laktózu, čo je cukor, ktorý sa prirodzene nachádza v mlieku, ale pridáva sa, aby bol chutný pre ľudí. Laktóza zvyšuje riziko vzniku cukrovky a obezity.

  1. Vajcia

Vajcia obsahujú žĺtok, biele a tvrdé bielky. Biele vajcia obsahujú vitamín A, ktorý pomáha predchádzať určitým formám rakoviny kože, ako je bazocelulárny karcinóm (BCC). Ak sa však konzumujú vo veľkých množstvách, biele vajcia môžu spôsobiť poškodenie obličiek. Konzumácia príliš veľkého množstva vitamínu A môže mať navyše za následok vrodené chyby, ako je rázštep chrbtice alebo iné poruchy neurálnej trubice.

  1. Ryby a morské plody

Ryby a iné morské plody majú vysoký obsah olejov, tukov a cholesterolu. Tieto druhy výživných látok zvyšujú riziko srdcových chorôb a môžu viesť k určitým typom rakoviny. Ryby tiež obsahujú jód, ktorý vo vysokých množstvách môže spôsobiť problémy so štítnou žľazou, ako je hypertyreóza alebo nadmerná činnosť štítnej žľazy.

  1. Orechy

Orechy majú vysoký obsah tukov a olejov, ktoré môžu viesť k obezite, srdcovým chorobám a rakovine. Preto FDA vyžaduje, aby výrobcovia potravín uvádzali nutričné ​​štítky na všetkých potravinách obsahujúcich orechy. Orechy môžu byť navyše kedykoľvek počas výroby a balenia kontaminované baktériami salmonely.

Tu je zoznam 2 protizápalových potravín:

  1. Kvercetín

Kvercetín je silný antioxidant, ktorý pomáha predchádzať poškodeniu voľných radikálov v tele. Voľné radikály spôsobujú oxidačný stres, ktorý môže viesť k nepríjemným zdravotným stavom, ako sú srdcové choroby a rakovina.

  1. Kurkuma

Toto starodávne korenie je silné protizápalové činidlo. Je tak silný, že sa používa v nemocniciach na liečbu zápalových ochorení, ako je artritída.